lördag 14 september 2013

Öppet brev till Mikael Råstedt

Hej Micke,

Idag släpps pucken.

I...jag vet inte hur många år, har jag fått utstå spott, spe och hån från din sida. Avdankade, svindyra, trötta värvningar och urspårade återtåg. Att Leksand en dag skulle spela i Elitserien var en stark önskan, att Djurgårn skulle åka ur, en utopi.

Den 30 mars 2013 slog Leksand Rögle med 3-1 och avancemanget till Elitserien var ett faktum. Det var även klart att Djurgårn inte skulle göra Leksand sällskap (jo, jag vet att det heter SHL nu men om du ska försöka försvara dig med såna petitesser blir det bara patetiskt).

Ända sen den dagen har jag gått och nynnat på samma strof - "Jag har väntat så länge på just den här dan och det är skönt att den äntligen kommer!". Nu var ju inte Kenta gnagare, det hade ju varit optimalt, men man kan ju inte få allt här i världen.

Spela i Elitserien till exempel.

Jag minns speciellt ett tillfälle när jag passerar dig och Ulf Stener på jobbet och Ulf frågar vilket lag jag håller på. Jag svarar lite trött att ni mycket väl vet att jag håller på Leksand. Din replik är omedelbar - "Jamen alltså, vilket lag håller du på i Elitserien? HAHAHAHAHAHAHA!!!"

Ja, käre Mikael, äntligen får jag ställa samma fråga till dig! Vilket lag håller du på? I Elitserien alltså? HAHAHAHAHAHA!

Tack, jag är mycket väl medveten om att det kanske bara blir en säsong, nästa gång kanske det är tvärtom igen. Jag har inga förväntningar, bara förhoppningar, om att Leksand ska hänga kvar. Idag kanske det blir däng med 0-6 mot Brynäs? Vem vet? Men Farbror Melker, vet du vaa? Det spelar ingen roll, i slutet av dagen kvarstår ändå det faktum att Leksand spelar i Elitserien och Djurgårn i Korpen. I'm untouchable!

Det jag dock har, är en hel säsong att ta igen åtskilliga års förnedring. Jag kan inte lova att jag ska påminna dig VARJE dag, kanske inte ens varje match, men jag lovar och svär att jag ska göra mitt bästa!

"Du kan ta en mas ur Dalarna men du kan aldrig ta Dalarna ur en mas!"

Lyssna och njut!

//Olle


2 kommentarer:

  1. Och jag är på plats min vän, LTJD!!!!! // Jimmie

    SvaraRadera
  2. Underbart Olle!! På dom bara.. Tänk vad skönt att äntligen få ge igen!! /Fôssern

    SvaraRadera