Vatten (45%)
vegetabiliskt fett (21%)
rapsolja (18%)
kärnmjölk (10%)
modifierad stärkelse
salt (1,5%)
emulgeringsmedel:
mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror
solroslecitin
konserveringsmedel: kaliumsorbat
surhetsregulerande medel: citronsyra
arom
A- och D-vitamin
Fetthalt: 39%.
(källa www.latta.se)
Antal ingredienser: 13
Smör:
Pastöriserad grädde
Mjölksyrakultur
salt 1,2%
Fetthalt: 82%
(källa: www.arla.se)
vegetabiliskt fett (21%)
rapsolja (18%)
kärnmjölk (10%)
modifierad stärkelse
salt (1,5%)
emulgeringsmedel:
mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror
solroslecitin
konserveringsmedel: kaliumsorbat
surhetsregulerande medel: citronsyra
arom
A- och D-vitamin
Fetthalt: 39%.
(källa www.latta.se)
Antal ingredienser: 13
Smör:
Pastöriserad grädde
Mjölksyrakultur
salt 1,2%
Fetthalt: 82%
(källa: www.arla.se)
Antal ingredienser: 3
"Har du bestämt dig?"
Lätta togs fram enbart för att reta gallfeber på den stackars saten som ska försöka breda sig en smörgås medelst detta djävulens påfund. Skiten fastnar ju knappt på smörkniven och hamnar istället som en mökhög på bordet istället, inte undra på att man får i sig mindre fett med Lätta.
SvaraRaderaHar du förresten provat steka i Lätta? Glöm det, det enda som sker är att "smöret" omvandlas till en tunn genomskinlig hinna som är så skör att man inte ens kan nyttja det som preventivmedel. Eller förresten, Lätta kan ju faktiskt användas som preventivmedel. Innan man väl lyckats få den där förbaskade klicken att landa och stanna kvar på smörgåsen har ju all lust omvandlats till ett stort svart moln av ilska.
Gudskelov så är det snart slut i paketet, snål som man är har man inte hjärta att kasta det heller...
//Den griniga båsgrannen