måndag 27 september 2010

Vad ska man med principer till?

När det visar sig att dom egentligen är helt värdelösa?

I vintras skrev jag ett inlägg om att jag var lika trött på att gnälla på vädret som jag var trött på folk som inte ville att man skulle gnälla på vädret. I efterhand har jag fått revidera det hela lite. Jag har en vän som i sitt arbete träffar en väldig massa människor varje dag och då svenskarnas största hobby är att diskutera vädret så får hon höra vädergnäll 50, 100, 150, kanske 200 ggr om dagen. 

Jag hade aldrig tänkt på saken på det viset men insåg att ja, då är det klart att man tycker folk är gnälliga. De allra flesta, inklusive undertecknad har nog aldrig reflekterat över att hon har det på det viset heller. Man får sig en tankeställare.

Sen den dagen har jag hört väldigt mycket väderprat. Säkerligen inte mer än tidigare men nu "hör" jag det på ett annat sätt och tänker "Ja, varför ska vi gnälla om vädret när vi ändå inte kan påverka det"? Nämen sicken klipsk karl, klart vi inte kan! tänker ni nu med sarkasmens vindar vinande om öronen. 

Jag kan ju bara prata för mig själv och jag tänker inte sitta här och lova att jag inte kommer att gnälla över kylan i vinter, men jag lovar att jag tänker försöka låta bli och istället lägga min energi på positivare saker.

För som det är idag så mår jag faktiskt lite tjyvens över att jag stod där och gnällde.

Tack grynet, for opening my eyes.

1 kommentar:

  1. För det första: Så älskar jag att bli kallad "Grynet" :-)

    Känn inte så Gull :-) Du har pratat om vädret, andra gnäller om det - det är de som gär skillnad på folk och folk ;-)

    kram vännen!

    SvaraRadera