söndag 15 januari 2012

Ja va fan, vi summerar väl lite kort då.

Januari

Började spela dart med Janne. 26 = Magic! Blev heligt förbannad men minns inte varför. Fick låna kanske världens bästa serie, "Only fools and horses" och hittade en massa roliga låttitlar på Spotify - "Nog minns jag Sixten" och "Vem rycker i tåten?" framstår som favoriter.

Februari

Köpte böcker om LCHF och blev övertygad, hittade Great Big Sea på Spotify, Hillborg drog in 13 rätt i tipsbolaget, Samsung sa upp kontrakten med Sykes och farsan fick diagnosen prostatacancer. Helgjuten månad...

Mars

Präglades mest av oro.

April

Fick besök av Eklund, fick jobbet att sponsra med ny darttavla, lyckades knäppa jeansen jag växte ur för flera år sen meeeeen nu var det för mycket positivt på en gång så därför började ögat att jävlas.

Maj

Sverige fick däng av Norge i hockey, Kräsa-Maja överraskade med trattkantareller, bingopremiär med Sandra "Vinnahuvvu" Matsson som svor så det osade svavel åt gamla tanter. Samkväm med världens bästa systrar, inhandlande av utemöblemang och rensning av uteplats stod också på agendan.

Juni

Bakade värre än ett konditori, med blandat resultat, köpte blåvita muggar, fick ovärdelig hjälp av Linda med att röja i trädgården och överlevede den kanske tuffaste midsommarveckan i mitt liv, både fysiskt och psykiskt.

Juli

Blev utkörd ur min egen lägenhet av besöket, fick på grund av ögat vända i Tandsjö när jag var på väg hem på semestern (som knappt blev nån semester), karvade ut en bit av hornhinnan, skakades av massakern på Utøya och förlorade faster.

Augusti

Fick hjälp av Familjen Lagerquist att köra upp ett lass möbler, mycket värt helst med tanke på att jag bor i Afrika :) Röjde i förrådet och gjorde otaliga vändor till tippen, fick bilen godkänd trots ett akvarium i varje strålkastare och lös växelspak. Fick besök av Direktör Nilsson som var här på gaddning och blev av grannen bjuden på den pilsner jag själv lånat ut till honom. Det här var efter semestern som var min första helt nyktra nånsin. Begravning.

September

Fick karva ut samma bit av hornhinnan igen, köpte mig en elgitarr och MASH-boxen. Monterade IKEA-möbler och det gick nästan bra. Krävdes bara en borrmaskin och lite bets för att rätta till misstaget. Stort tack till Jojje!

Oktober

Spydde på fyllan för andra gången i mitt liv. Ögat jävlades nå kopiöst så det blev ett återbesök men med positiv utgång, dvs utan karv. Fick lägenheten såld och bevittnade Yngwie Malmsteen hos Moraeus, helt underbart. Blev kär.

November

Gjorde bokslut på -13 kg. Radar åkte hem, ögonen tårades lite. Köpte, efter att äntligen fått fingrarna ur, en ny stekpanna. Blev en ny dator också och den gamla övertogs av världens bästa lillasyster. Fick ont i hjärtat när en vän blev sårad.

December

Pratade med Ögonmottagningen igen som avfärdade det hela med att jag smörjer för lite. Vet inte om jag delar den uppfattningen riktigt men vi kör väl på en stund till. Vann mitt första parti RISK, var på julmarknad på Gammelgårn med Fröken Matsson och gjorde en sväng till Mora med Janni och Vickan, en bra dag.

Summa summarum

Jag brukar ha svårt att relatera till tid men det finns några datum det här året som jag nog aldrig kommer att glömma. Och även om det finns mågra guldkorn i år också så är det här troligen det värsta året i mitt liv, definitivt med mest smärtfyllda. Jag flyttade hemifrån för 20 år sedan men har väl aldrig känt mig så hjälplös som i år. Jag är därför, jag säger det igen, så oändligt tacksam mot er som ställt upp och hjälpt mig. Ingen nämnd och ingen glömd egentligen, men Linda, Janni och Putte & Maria tar pallplatserna. Det kanske inte var nån stor grej för er, men det var det för mig.

The Levellers – Carry Me

1 kommentar:

  1. I mitt senaste inlägg har jag utmanat dig, check it out!

    SvaraRadera