söndag 11 september 2011

Jahamän...

Ännu en vecka till handlingarna. Nu har jag iof inga handlingar där jag sparar veckorna men det kanske ni har, vad vet jag, min gamla hora? som prostinnan sa.

Rehabiliteringen går väl ungefär som förra gången, dvs sakta. Nu är det sista dan med salva på natten, från och med i morgon är det bara tårsubstitut som gäller enligt expertisen men det vette fan om jag inte tänker köra salva ett tag till. Visst, det blir som en jävla vaselingardin i ögat men jag ska ju bara sova, dessutom känns det som att den skyddar lite bättre. Den som har en lever får se, salva har jag ju nån kubik kvar av i alla fall.

Gitarren är omsträngad men det är nåt mysko, stämmer jag den så att ett öppet A låter som det ska så låter det skit oavsett band och tvärtom. Trodde det var strängarna först men det är nog nåt annat. Får försöka hitta nån gyllene medelväg där. Det är ju ingen Les Paul direkt så jag tänker inte gnälla.

Annars har det väl inte hänt så jädrans mycket, veckans höjdpunkt naturligtvis dambesök - i fredags dök Janni Jättego upp och det blev matäta och soffhäng. Viktoria Vapendragare anlände lite senare och luktade enligt egen utsago lök, men jag tror hon ljög för jag märkte då inget. Blev lite kortspel (oförskämt att tokspöa värden på det där viset) och sen blev jag inlurad i Vördfjud så nu är man lite halvaddicted ett tag.

Förresten stod det "addictional time" i matchen mot San Marino. I BÅDA halvlekarna.

Jag har funderat rätt mycket på det där, det är ju inte helt sällsynt att man hör förklaringen "Jamen han är ju från Härdal?" när nån bär sig åt, precis som att det förklarar ju allt. Nu kanske det bara är jargong och gammal vana, även om jag tycker att det är lite för ofta, men jag kan inte låta bli att reta mig på det ändå, fast jag inte vill. 

Ganska konstigt egentligen för jag är ju utsocknes och borde väl vara rätt neutral, men jag kanske inte är det med tanke på att de flesta härdalingar jag haft att göra med är bland de trevligaste människor jag nånsin träffat. Om vi leker med tanken att jag skulle få ett jobb där så skulle jag lätt flytta dit.

Å andra sidan har jag väl hört ett och annat Sur-Sveg genom åren från Härdalshållet också, men jag väljer att igonerar det eftersom vi precis kom fram till att jag ändå inte är neutral.

Från det ena till det andra så har jag sopat i mig fyra Irish Coffee medan jag har plitat ner det här.

Gamla karln? Skämmes tammefan!

1 kommentar:

  1. Gitarren kanske måste intoneras?
    Lycka till med ögat, olle!

    SvaraRadera