söndag 23 oktober 2011

Tro, hopp och smälek

Ringde i måndags men ögonmottagningen hade planeringsdagar måndag och tisdag, åter onsdag. Så kan det gå. Knatade hem från jobbet på eftermiddagen för då flöt allt ihop och stannade hemma på tisdagen också och repade mig lite. Onsdag morgon var det skapligt men kliade emellanåt. Ringde och fick tid men fick vara beredd på att vänta.

Ringde världens underbaraste Janni och iväg bar det. Visade sig att det bara är lite lite kvar av det lösa epilatet (som jag tror det hette) och det kommer sannolikt att läka men det kommer att ta tid. Fick även en åthutning (nåja) för att jag hade använt Chloromycetin som ju innehåller antibiotika och det ska man ju inte göra mer än nödvändigt. Vilket jag ju faktiskt visste men jag tänkte nog aldrig så långt. Blev Oculentum Simplex istället och den är kladdigare kan jag säga. Dessutom i plåttub så råkar man klämma till lite för mycket så slutar det aldrig välla fram.

Behållningen i väntrummet var en pensionerad hantverkare som nog saknade umgängeslivet rätt friskt för allt eftersom patienterna reste sig för respektive besök tog han sikte på nästa. Under tiden hann han även tala om för en sköterska med barsk röst att han "minsann hade bråttom han!" Avvaktade undrade hon lite över det och fick till svar "Ja? Jag är ju pensionär? HÖHÖHÖHÖHÖHÖ! HOST! HOST! *HARKEL* HOST!"

Blev en vända på stan också, kul att faktiskt se Östersund för en gångs skull. Strålade samman med Malin och begynte vår resa genom stadens butiker. Lärde mig också att det finns inget snabbare än en kvinna i en klädaffär (jo ni tror jag skojar men det är sant). På två röda sekunder hann Janni byta om från mysoverall och ta sig ner en trappa och över gatan till JC. Jag och Malin hann inte ens blinka.

När det var dags för Hannes & Mauritz gav jag och Malin upp och besökte musikaffären vägg i vägg och där föll jag i kärlek (som man säger på engelska) i denna ljuva skapelse, men den kostar nästan 5 lök så...nej. Vi åt en bit mat innan färden söderut anträddes och jag bockar och bugar ödmjukt återigen för all hjälp, förhoppningsvis var det sista resan, i alla fall i det här tråkiga ärendet.

Det blev dart både torsdag och lördag efter nån veckas uppehåll och det gick betydligt bättre, antagligen för att jag nu ser tavlan (HÖHÖHÖHÖHÖHÖ! HOST! HOST! *HARKEL* HOST!) och i morrn ska vi nog återuppta badmintonandet också.

Helgen har ägnats åt stilla kontemplation, tänkte fira med någon pilsner i fredags men var inte alls på humör kände jag och läste en bok istället. Idag har det gjorts ostgratulerad kålpudding, vitkål är min nya drog. Om det sen blev bra eller inte får vi se, jag har aldrig gjort det förr men jag har fyra matlådor i kylskåpet så jag lär väl lära mig tycka om det om inte annat.

Yngwie Malmsteen hos Kalle Moraeus, ja jag säger då det. Precis den diva jag väntat mig - egen buss och livvakt och huvvet långt uppe bland molnen men roligt var det att se i alla fall =)

Sen är han ju inte så oäven på gitarr heller...

Yngwie Malmsteen – Trilogy Suite Op: 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar