söndag 28 februari 2010

Salvation

- Ät upp maten! Tänk på barnen i Afrika som inte får någon mat!

Känns det igen? Tänkte väl det...

Ja, jag är trött på vintern. Jag är trött på snön och jag är trött på kylan. Jag är trött på att gnälla på vintern, jag är trött på att gnälla på snön och jag är trött på att gnälla på kylan.

Men samtidigt är jag lika trött på folk som gnäller på folk som gnäller. Det finns nämligen såna som har fått för sig att som invånare i landet Sverige, har man av födsel och ohejdad vana, ingen som helst rätt att klaga över någonting.

Ni vet dom där präktigt pekfingerviftande jävlarna som utnämnt sig själva till nån form av globala socialsekreterare, som alltid drar upp den senast timade katastrofen och hur synd det är om de drabbade och som slutkläm högljutt deklamerar att "vi i Sverige har då banne mig ingenting att klaga på, vi som har det så bra!" så fort man råkar tycka att livet i allmänhet känns lite besvärligt.

Vad får ni ut av det? Vill ni tala om att ni är bättre människor än oss andra bara för att ni har läst varenda rad i tidningen? Vilka är "vi som har det så bra" då? Är landets alla hemlösa inräknade eller råkar det kanske vara så att det faktiskt bara är er egen bekantskapskrets, som sällan sträcker sig utanför 50-skyltarna, som avses?

Förresten, hur mycket pengar har ni själva skänkt till de katastrofens offer som ni så varmt omhuldar?

Hoppsan...inte det nej....

Ja, jag vet att det finns dom som har det värre. Det kommer ALLTID att finnas dom som har det värre. Ska man leva enligt er devis så finge endast den som har det absolut sämst ställt här i världen klaga. Och vem bestämmer det? Vad är värst - att förlora hus, hem och familj i en naturkatastrof i Sydamerika eller att varje dag bli våldtagen av pappa i det trygga välfärdslandet Sverige?


Einstein hade rätt när han sa att allting är relativt.

Han var nog också jävligt trött på såna där gnällspikar.


Som dig.

Och mig.

-------------
Blev så trött på den heta sommarn,
trött på bilderna i stan
Trött på Olssons skor och Kvarnen,
trött om natten, trött på dan
Trött på all valpropaganda lika billig som reklam,
"Ja, vi vill ha ett bättre Sverige"
Å fan...

Lars Winnerbäck

3 kommentarer:

  1. Är också rätt less på vintern, men imorse när jag gick ut så blev jag på bra humör. Solen sken. Termometern visade inte tvåsiffrigt. Trottoarerna var hyvlade å inte sandade så jag formligen svischade fram på sparken. Men för någon annan så sken säkert solen för mycket i ögonen, det bet lite mer i kinderna än det borde, någon beklagade sig över att inte trottoaren var sandad. Jo nog hade han rätt den där Einstein. Allting är faktiskt relativt.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med du ja! Finns inget som är så irriterande som folk som försöker påskina att dom är bättre än andra. Och såna som tycker att allt är så jävla bra hela tiden, det funkar väl inte?!

    SvaraRadera