söndag 4 december 2011

Amadeus!

Kablaget har nått stan så nu ska det väl funka till slut får vi hoppas. Slit den med hälsan! vad det nu är för jävla uttryck egentligen?

Har pratat med ögonkliniken i stan igen också, fick prata med läkaren jag träffade sist och hon hävdar att jag smörjer för lite och måste sköta mig bättre. Jag ska inte ge mig fan på det, men jag har ett vagt minne av att det enda som sades förra gången var att jag skulle känna efter själv. Nåja, även om jag skulle sköta mig så fick jag tydligen räkna med att såret rivs upp ibland "de kommande åren". Men Heja Björn! Jaja, vad fan ska man göra?

Veckan har i övrigt bjudit på ett slit utan dess like på jobbet, spontan spelkväll at The Palace of Joy =) där jag för första gången nånsin vann ett parti RISK - world domination dessutom. Jag kanske hade haft en chans i uppdragsvändan också om inte Malaj Dunerud hade blandat ihop gradbeteckningarna. Får man vara med i Hemvärnet när man är så senil? Inte kostigt att dom kallas Prostatagerillan...

Innan dess tog jag med mig Fröken Matsson och for iväg på julmarknad på Gammelgårn, aldrig varit dit förr och det var väl ungefär som man kunde vänta sig tror jag, nästan som på bingo! Tips till nästa år är att be dom som har bord vid ingången hojta att vi kör vänstervarv i den här kajutan, så skulle det nog gå mycket smidigare. Att man sen stöter på kärringar som är 30 år äldre än en själv som saknar allt vad hyfs och folkvett  heter är lite tråkigt. "Man ska ha respekt för de äldre" säger dom. Man ska så fan heller, säger jag. Man ska ha respekt för dom som förtjänar det, sen får dom vara hur unga eller gamla dom vill.

Nu blev det väl lite galet redan från början här, det var faktiskt riktigt mysigt, speciell när snöflingorna började singla ner, stora som plättlaggar.

Anyhow....så köpte jag en strut chokelakola av Kräsa-Maja och en bit Vit caprin från Herrö Getgård som jag inte har provat än, jag är nämligen lite...rädd för getost. På nåt sätt. Återkommer med utlåtande.

Det blev även en resa till Mora med Janni och Vickan. Kaffe och gås på Helmers innan vi började nere vid HM (där jag var den enda som handlade. Tur man är trygg i sin manlighet...) och sen kryssades det genom varenda affär (nästan) hela gågatan upp. Janni provade brallor så svetten lackade, man blev trött bara av att se på!

Sitter i skrivande stund och gottar mig i ett par fordrade pisskälkar som jag länge haft planer på att köpa och nu är det gjort. 4 böcker blev det på Åhléns - Niding av Dick Harrisson som verkar vara lite mer skönlitterärt än det han tidigare skrivit. Rätt okej hittils men språket är lite bajsnödigt. Första två delarna i "Sagan om is och eld" av George R.R Martin. För er som inte har en aning om vad det är kanske "Game of thrones" funkar som förklaring?

Guldklimpen var dock Radhusdisco av Morgan Larsson som jag började läsa samma kväll och inte lade ifrån mig förrän den var slut. Om du var liten eller skapligt ung på 80-talet MÅSTE du läsa den här boken. Jag rekommenderar inte, jag hotar. Ett utdrag finns att läsa via länken ovan. Hojta så får ni låna den.

Det blev tre flaskor rött varav den ena inmundigades till RISK-partiet igår, aningens sur och lite blaskig, Vina Maipo var bättre men å andra sidan lite tam. Jag vet egentligen inte vad jag letar efter i min jakt på det där riktigt goda vinet men jag antar att jag märker det när jag väl hittar det. Jag är ingen vinskribent heller så jag vet inte hur det ska låta, jag använder bara mina egna ord här =)

Det blev en sväng till Noret där vi klarade av Dollar, ÖB, Lager70, Donken och Willys. Det var kul att åka nånstans utan att ha nåt tråkigt på agendan för en gångs skull. Jag har dessutom upptäckt vad som är bästa boten när motivationen tryter - kliv in i en affär full med snygga kläder du inte kan ha. Kika gärna lite i helfigursspegeln också. Man blir lite lätt ledsen och skäms över hur fan man ser ut men sen har man ju ett val - endera åker man hem och tröstäter eller så säger man till sig själv att nu jävlar du gubbe, nu har du sålt korv för sista gången!

Och för er tjockisar som förtrytsamt hävdar att ni minsann aldrig känt så utan är fullt nöjda med hur ni ser ut så visst, ni får proklamera detta hur inlevelsefullt och högljutt ni vill - jag tror ändå inte ett ord av vad ni säger.

Vi avslutar veckans inlägg men nånting lika vackert som oväntat.

Fridens liljor, medborgare.

Oslo Philharmonic Chamber Group – Clarinet Quintet In A Major, K. 581 - Allegro

2 kommentarer:

  1. Okej, här skulle jag ju kunna skriva en hel novell, men jag nöjer mig med, du får vad du betalar för, och jag har en lista;)Bara att höra av dig.

    SvaraRadera
  2. Nä jag har redan ångrat mig du behöver inte höra av dig, du får listan vare sig du vill eller inte:)

    SvaraRadera